RESOLUCIÓ PDA/790/2021, de 12 de març, per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a empreses de base tecnològica liderades per dones (ref. BDNS 553999).
Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions a empreses de base tecnològica liderades per dones. La finalitat és donar suport al creixement i la consolidació d’empreses emergents de base tecnològica, amb presència de dones en el seu equip fundador, que estiguin en la fase inicial de la seva activitat empresarial. Aquesta actuació pretén subvencionar projectes de validació de tecnologia i model de negoci, de llançament de nous productes al mercat o l’acceleració del creixement de l’empresa i de posada en marxa de projectes per accedir a rondes de finançament.
Poden ser beneficiàries les empreses o empreses emergents que compleixin els requisits següents, els quals es desglossen en requisits per als equips i requisits per a les empreses.
Requisits per a l’equip:
– Hi ha d’haver com a mínim una dona a l’equip fundador (ha de ser una persona física amb participació accionarial en l’empresa i que desenvolupi alguna àrea de responsabilitat a la companyia). Haurà de tenir un mínim d’un 50% de la companyia en accions escripturades. No és necessari que la dona ocupi la posició de CEO, però sí que ha de formar part de l’equip directiu de l’empresa.
– L’equip fundador ha d’estar compromès amb el creixement de l’empresa i dedicar la major part del temps de treball a l’empresa (a la memòria s’hi ha de fer constar les hores dedicades a l’empresa).
El compliment d’aquests requisits s’ha de fer constar a la memòria.
Requisits per a l’empresa:
– Ser una companyia establerta a Catalunya amb més d’un any i menys de tres de vida des de la seva constitució. Aquest requisit s’ha de complir en el moment de la publicació de la convocatòria i s’ha de fer constar a la memòria.
– Estar constituïda segons alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima, societat laboral o societat cooperativa. Aquesta informació s’ha de fer constar a la memòria.
– Ser una companyia amb potencial de creixement de base tecnològica. Aquest requisit s’ha d’acreditar a la memòria amb un pla de negoci que expliqui el potencial de creixement (clients, mercats, tecnologia, etc.).
- Requisits i incompatibilitats de les empreses beneficiàries.
Per obtenir la condició de beneficiàries les empreses sol·licitants han de complir els requisits següents:
a) Complir les obligacions tributàries davant l’Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social. Aquest compliment s’ha de mantenir al llarg de tot el procediment: en el moment de presentació de la sol·licitud, prèviament a la resolució d’atorgament i abans de rebre qualsevol pagament.
b) No trobar-se en cap de les circumstàncies que impedeixen adquirir la condició de beneficiària previstes a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).
c) Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 9.1.1998).
d) No haver estat sancionades, mitjançant resolució ferma, per la comissió d’una infracció greu en matèria d’integració laboral de persones amb discapacitat o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat i salut en el treball, durant l’any anterior a la convocatòria, de conformitat amb el text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l’ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d’agost, o, si han estat sancionades, han d’haver aplicat les mesures correctores previstes i abonat les quantitats requerides per a aquest concepte.
e) Complir les obligacions i no incórrer en els supòsits de prohibició establerts als articles 90.bis i 92.bis del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002).
f) Disposar d’un sistema d’organització i de gestió de la prevenció, d’acord amb la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, d’acord amb el Reial decret 39/1997, d’1 de gener, pel qual s’aprova el Reglament dels serveis de prevenció, i d’acord amb les modificacions posteriors introduïdes per la Llei 54/2003, de 12 de desembre, de reforma del marc normatiu de la prevenció de riscos laborals.
g) Complir l’obligació de respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral i, amb aquesta finalitat, adoptar mesures adreçades a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre homes i dones. En el cas de les empreses de més de 250 treballadors, s’ha d’elaborar i aplicar amb caràcter obligatori un pla d’igualtat, d’acord amb el que estableix l’article 36 de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes (DOGC núm. 6919, de 23.7.2015).
h) No haver estat condemnades per sentència ferma, ni la persona jurídica sol·licitant ni les persones físiques adscrites a l’execució de l’activitat subvencionada, per algun delicte contra la llibertat i la identitat sexual, així com per tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, incloent-hi la pornografia, de conformitat amb la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor, en la redacció donada per la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i a l’adolescència.
i) No haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, d’acord amb el que estableix l’article 11.1 de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.
j) No haver superat la quantitat màxima d’ajuts de mínims de 200.000 euros, que pot rebre una empresa en el període de l’exercici fiscal en curs i els dos exercicis fiscals anteriors.
k) Presentar declaració sobre si s’han demanat i/o s’han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l’entitat concedint i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.
l) En cas que per dur a terme l’activitat objecte de la subvenció s’utilitzi qualsevol element susceptible de generar drets d’autor, complir amb la normativa sobre propietat intel·lectual.
m) En cas d’empreses amb 50 o més treballadors, complir amb la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l’empresa prevista a l’article 42.1 del text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o amb les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d’abril, i pel Decret 86/2015, de 2 de juny.
n) Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que els pugui afectar. 4.2 El compliment d’aquests requisits s’ha d’acreditar d’acord amb el que estableix la base 8 d’aquest annex.
Seguir leyendo